Almed.cz
na Facebooku:
Jste zde:  Almed ServisNabídka jídelChlazená jídla

Chlazená jídla

Knedlo, vepřo, zelo
Expedice
Karbanátek s bramborovou kaší

V gastronomii je nově využívána technologie šokového zchlazování.

 

Šokové zchlazování umožňuje snažší dodržování hygienických norem a omezí riziko kontaminace chlazených jídel bakteriemi na minimum.

 

Principem je prudké snížení teploty uvařeného pokrmu tak, aby bylo co nejrychleji překonáno tzv. kritické teplotní rozmezí mezi +65 až +10°C. Takto zchlazené pokrmy se ve víceporcových nebo v jednoporcových obalech bez prodlevy dochladí na teplotu +4°C a nižší.

 

Chlazená jídla se uzavřou v  obalech za použití inertního plynu, který zajistí prodloužení trvanlivosti až na 12 dní.

 

Chlazená jídla jsou označena názvem, dnem výroby a délkou trvanlivosti a jsou okamžitě uskladněna v chladícím prostoru.

 

 

Rozvoz chlazených jídel

Menší množství jednotlivých porcí i víceporcová balení se zaváží 1x týdně. Dodávka chlazeného jídla je od následujícího dne na celý týden najednou. Den rozvozu je stanoven podle lokality.

U větších odběrů se rozvoz domlouvá individuálně.