Almed.cz
na Facebooku:
Jste zde:  Almed ServisReceptyŠpekové knedíky

Špekové knedíky

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

 

Potřebujeme:

350 g starších rohlíků (8 kusů), 200 g anglické slaniny, 1 - 2 lžíce oleje, 1 cibule, 4 vejce, 200 ml mléka, 6 lžic hrubé mouky, 1 lžíce rozpuštěné hery, zelená petrželka, sůl, pepř
 

Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na lžíci oleje opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a na slanině necháme zesklovatět. Promícháme s nakrájenými rohlíky. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na rohlíky . Přidáme mouku, heru, posekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme půl hodiny odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky - můžeme si pomoci mokrýma rukama. Vaříme je buď v osolené vodě nebo v páře. Vaří se 15 - 20 minut.

 

Podáváme se zelím omaštěné dozlatova smaženou cibulkou.