Almed.cz
na Facebooku:
Jste zde:  Almed ServisReceptyŠťouchané brambory

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory s vinnou kobásou

Šťouchané brambory

 

Potřebujeme:

1 kg brambor (typ B), oloupaných, mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce másla, 80 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 200 ml smetany

 

Postup:

Brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte. V pánvi na másle rozškvařte na proužky pokrájenou slaninu, přidejte na osminky pokrájenou cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a opepřete. Do brambor vmíchejte cibulovou směs a lehce zpracujte šťouchadlem.

 

Podáváme například s vinnou klobásou.